Aquests dies, com podeu veure per les fotos, he estat a Venècia. No és la primera i, espero, que no sigui l’última vegada que vagi a aquesta ciutat italiana, que hi he visitat ja una desena d’ocasions.
L’heu llegit bé: unes deu vegades…
…I cada vegada que hi vaig, descobreixo llocs que abans no hi havia vist o crec no haver vist a les visites anteriors.
També prefereixo qualsevol època de l’any a l’estiu, en especial la primavera i la tardor, encara que l’hivern permet trobar-hi un ambient més pròxim a la realitat veneciana i dels venecians, ja que hi ha menys turistes i es pot passejar amb més tranquil·litat pels seus carrers.

En aquesta ocasió, per raons laborals, vaig poder aprofitar dijous i divendres anteriors al pont de la Constitució, i vaig evitar en part l’arribada massiva de compatriotes a partir de dissabte. Tot i així, us confesso que no hi ha res més fàcil que fugir de les aglomeracions turístiques a Venècia: amb que caminis pel primer carrer en paral·lel a la principal ja pots sentir-te sol.

Així que, en aquest article i els següents, us explicaré algunes coses bàsiques de la ciutat dels canals, començant des del moment en que hi arribes.
El departament de turisme de Venècia acaba de posar en marxa aquest web, amb un apartat en espanyol, que va la mar de bé: Hello Venezia.