Recordo que, quan era un nen, els meus pares em portaven de vacances a un poblet castellà.
Part de la meva família ve de Tierra de Campos, a la província de Palència, i, tinc encara presents alguns estius especialment feliços, corrent per camins entre camps de blat i acostant-me al famós Canal de Castella, on mai m’hi vaig banyar, perquè a la prohició del pare s’hi afegien els relats de la mare sobre tràgics accidents i persones ofegades.
Serveixi aquesta introducció per explicar que el meu fill, estudiant de cinema a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, forma part d’un grup de joves que estan rodant un curtmetratge en aquesta zona.
L’equip ha descobert la zona gràcies a la directora de fotografia, María Nova López, que és l’única palentina entre catalans, però que va convèncer al director del film, Sergi Roldán, i a la resta, que hi anessin a rodar. El Diario Palentino parlava d’ells, ahir, en aquest reportatge.
Me n’alegro. Crec que ens convé redescobrir als nostres veïns.
Hi ha més coses que ens uneixen que les que ens separen.