Jordi Pietx, Roser Batlle, Narcís Vives, Beatriz Fadón y Peridis

Jordi Pietx, Roser Batlle, Narcís Vives, Beatriz Fadón i Peridis

Després del carinyós clatellot que l’Arcadi Oliveres ens va donar al quart poder durant l’acte de lliurament del premi Ofici de Periodista a la Mercè Conesa, aquesta lúcida companya va comentar, una vegada més, que «la veritable democràcia és donar la veu a tothom» i ens va recordar la necessitat de lluitar perquè en els mitjans no només tinguin veu dels poderosos … quelcom que moltes vegades oblidem.
Les vull donar un exemple, citant primer un parell de programes de televisió: Emprenedors, a TV-3, que presenta Lluís Caelles, i Fábrica de ideas, de La 2 de TVE.
D’alguna manera, tots dos programes busquen a persones capaces de treure un negoci endavant. Em sembla molt bé.
De la mateixa manera, en la nostra societat hi ha el que s’ha anomenat emprenedors socials, persones capaces de tirar endavant idees amb les que es pot millorar la nostra societat sense pensar en obtenir una rendibilitat econòmica.
Ashoka és una coneguda organització sense ànim de lucre, que acaba de donar a conèixer, a Madrid, a cinc espanyols que tenen aquest perfil: Jordi Pietx, Roser Batlle, Narcís Vives, Beatriz Fadón i José María Pérez, Peridis.
Tres d’ells són catalans i l’últim, un conegut arquitecte i famós dibuixant del diari El País.
Narcís
, un dels pioners de l’internet educativa a Espanya és, a més a més, un bon amic.
Tornant a l’inici d’aquest article: excepte una breu informació de l’agència a Europa Press a internet, ¿han vist vostès aquesta notícia a la televisió? La han escoltat a la ràdio? La han llegit al diari?
Si és així, faci’n-m’ho saber.