El blog del periodista Txerra Cirbián, desde 2005

Mes: mayo 2006 (Página 1 de 2)

YouTube

Diuen que cada vegada es veu menys televisió, però cada dia m’envien enllaços per a accedir al videoblogger de èxit més ràpid de la història: YouTube.
Només cal posar qualsevol paraula que t’interessi al seu cercador i ja tens el video que busques, ja sigui El Koala amb el seu Yo Via Jase Un Corra, o l’inefable quartet Los Happiness i el seu irònic Amo a Laura (pero esperaré hasta el matrimonio).
Només són dos exemples del boca a orella, dels correus electrònics que corren per internet.
Per a què necessito la tele: puc veure el que vull en el moment que vull.

YouTube

Dicen que cada vez se ve menos televisión, pero cada día me envían enlaces para acceder al videoblogger de más éxito rápido de la historia: YouTube.
Sólo necesitas poner en su buscador cualquier palabra que te interese y ahí está el vídeo que buscabas, ya sea El Koala con su Yo Via Jase Un Corra, o el inefable cuarteto Los Happiness y su irónico Amo a Laura (pero esperaré hasta el matrimonio). Son sólo dos ejemplos del boca a oreja, de los correos electrónicos que corren por internet.
Para qué necesito la tele: puedo ver lo que quiero en el momento que quiero.

Rangel i internet

Joan Rangel, delegat del Govern central a Catalunya, parlava aquest matí a TV-3 de la necessitat de auto protegir-se i de possar les mesures necessàries perquè els lladres no entrin a les nostres cases.
En un determinat moment, Rangel ha dit que «només cal mirar les pàgines web dels cossos i forces de seguretat de l’Estat» per a consultar quines mesures de seguretat es poden aplicar a les nostres cases.
Però… la nostra gent major sap usar internet? Quanta gent d’entre els robats té internet a casa seva? Quina proporció de la població rural té accés a internet? Existeix una internet ràpida als nostres pobles o encara s’ha d’utilitzar mòdem en molts d’ells?
Jo segueixo connectant-me a velocitat de caragol fora de Barcelona.
És la ignorància i prepotència del centralisme barceloní.

Rangel e internet

Joan Rangel, delegado del Gobierno en Catalunya, hablaba esta mañana en TV-3 de la necesidad de autoprotegerse y de poner las medidas necesarias para que los ladrones no entren en nuestras casas.
En un momento dado, Rangel ha dicho que «sólo hace falta mirar en las páginas web de los cuerpos y fuerzas de seguridad del Estado» para consultar qué medidas de seguridad se pueden aplicar a nuestras casas.
Pero ¿nuestra gente mayor sabe usar internet? ¿Cuánta gente de entre los robados tiene internet en su casa? ¿Qué proporción de la población rural tiene acceso a internet? ¿Existe una internet rápida en los pueblos o aún se ha de utilizar módem en muchos núcleos? Yo sigo conectándome a velocidad de caracol fuera de Barcelona.
Es la ignorancia y prepotencia del centralismo barcelonés.

Lordi

Em vaig assabentar tard del triomf dels finlandesos Lordi a Eurovisió.
No vaig veure el festival: no m’interessa en absolut. Fa molts anys que no interessa a ningú, crec.
Recordo amb certa nostàlgia del passat allò de «ruayome uni, tu points». Ara, ni això.
Però l’èxit d’uns rockers a mig camí de La noche de los muertos vivientes i els klingon, els dolents de Star Trek, m’ha retornat l’esperança.
Diu el meu fill –19 anys i cantant en un grup de rock dur– que Lordi tenen unes lletres adequades, música contundent i un muntatge excel·lent. Una producció comercial i bé feta.
Què més se li pot demanar per a guanyar un festival rovellat?

Lordi

Me enteré tarde del triunfo de los finlandeses Lordi en Eurovisión.
No vi el festival: no me interesa en absoluto. Hace muchos años que no interesa a nadie, creo.
Recuerdo con cierta nostalgia del pasado aquello de «ruayome uni, tu points». Ahora, ni eso.
Pero el éxito de unos rockeros a medio camino de La noche de los muertos vivientes y los klingon, los malos de Star Trek, me ha devuelto la esperanza.
Dice mi hijo –19 años y cantante en un grupo de rock duro– que Lordi tienen unas letras adecuadas, música contundente y un montaje excelente. Una producción comercial y bien hecha.
¿Qué más se le podía pedir para ganar un festival apolillado?

Siesta

Recuerdo que, cuando empecé este diario, hace más de un año, una de las razones que me impulsó a escribirlo fue el placer de las palabras. Por eso, mirando hacia arriba, estirado en una tumbona y con el paisaje que muestra la foto, he escogido la palabra que encabeza esta entrada y que los académicos de la RAE definen así:
siesta (del latín sexta [hora]).
1. f. Sueño que se toma después de comer.
2. f. Tiempo destinado para dormir o descansar después de comer.
3. f. Tiempo después del mediodía, en que aprieta más el calor.
Qué mejor palabra para la tarde de un domingo.

Migdiada

Recordo que, quan vaig començar aquest diari, fa més d’un any, una de les raons que em va impulsar a escriure’l va ser el plaer de les paraules.
Per això, mirant cap amunt, estirat sota un arbre, com es veu a la foto, he escollit la paraula que encapçala aquesta entrada i que els autors de la Gran Enciclopèdia Catalana defineixen així:
migdiada [de migdia]
1 Temps al volt de migdia (Les xafogoses migdiades d’estiu).
2 Dormida que hom fa després de dinar (Fer la migdiada).
Quina millor paraula per a la tarda d’un diumenge!

« Entradas anteriores

© 2022 Txerrad@s

Tema por Anders NorenArriba ↑

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner