Gràcies a la revista Sin Permiso, m’he assabentat de les últimes trapellades dels Yes Men, un col·lectiu d’activistes anti-sistema que utilitza l’humor i la sàtira en les seves accions, vídeos i pel·lícules.

Resumeixo el que diu la Viquipèdia d’ells:

Són un grup d’activistes que, fent-se passar per portaveus corporatius o del Govern, solen fer comentaris xocants i denigrants sobre els treballadors i consumidors. D’aquesta manera expressen la idea que les corporacions i organitzacions governamentals sovint actuen de manera deshumanitzada cap al públic en general.

La seva última pel·lícula es titula Fix the world i s’estrena a Nova York el proper 7 d’octubre.
A la revista reprodueixen, traduït, un article de Jan Pfaff, crític cultural alemany que escriu en el setmanari d’esquerres  Der Freitag.

«La seva crítica al capitalisme és molt més àcida que la de Michael Moore. I com ell, els Yes Men són condemnadament divertits. Per fi es podrà veure a Europa la seva premiada pel lícula.»

També indica Pfaff que a la Berlinale, el passat mes de febrer, «els espectadors estaven entusiasmats (…) i va guanyar el premi del públic de la categoria Panorama». Una cosa més a tenir en compte.