Sempre que fas un viatge et planteges els àpats: Un esmorzar al càmping, a l’apartament o a l’hotel et permet arribar còmodament fins el migdia… Quan estàs en un B & B anglosaxó, pots esmorzar en abundància i estalviar-te el dinar… Però normalment, et prepares un entrepà per arribar a mitja tarda, hora de sopar en aquelles terres.
Abans de sortir de viatge va molt bé anar a la xarcuteria de prop de casa i comprar embotits al buit. Te’n vas al xarcuter i li dius: «Posi’m sis talls de pernil salat, un fuet tallat i mig formatge, ben finet, per envasar al buit». I, apa, ja tens menjar per uns dies fora de casa… Es clar, desprès hauràs de fer uns sopars que compensin una mica: des del burger i la pizza fins on t’arribi el presupost.
Doncs us preguntareu a què ve tot aquest rotllo? (potser no hi a ningú a l’altre costat de l’ordinador, o sigui que tampoc em faig cap il·lusió)
Aquests matí, m’he trobat a la Manoli, una senyora que ens ajuda amb la neteja un cop per setmana, endreçant l’edredó del meu fill: aquests dies fa una calor d’estiu i allò que servia ara fa dues setmanes, ara ni boig.
L’he vist ficar l’edredó dins una bossa d’escrombreries i he pensat: «Home, no és el lloc més adient per a guardar-ho, però ja m’ho faré quan marxi». De sobte l’he sentit trastejar amb l’aspirador: el tub estava entre mig de l’edredó i la bossa i xuclava tot l’aire: estava fent un buit casolà a l’edredó !!! I se’n ha sortit prou bé, encara que a l’hora de tancar la bossa l’edredó es tornar a inflar una mica.
Quan li he preguntat, m’ha donat una explicació ben senzilla: és el que fan a les botigues quan te’n vas a comprar un.
Aquesta senyora és més llesta que la fam, us ho puc assegurar.