El blog del periodista Txerra Cirbian

Nit de gran cinema

L’altre dia, un individu va deixar anar en una cadena de televisió de forma menyspreadora: «El cinema espanyol és tan dolent que la gent no s’ho descàrrega». No puc estar més en desacord amb la frase i amb la idea que hi ha al darrere.
Ahir a la nit, en una de les moltes piulades que vaig anar deixant a la xarxa i que, espero, fossin d’ajuda a algun lector, vaig expressar la meva estimació cap a les pel·lícules i per les sales de cinema.
Sé que el futur de l’audiovisual passa per diferents plataformes de visió, que els més joves opten per l’ordinador o el mòbil i la gent més gran es conforma amb la tele. Són qüestions d’economia, de comoditat …
Jo em resisteixo a acceptar que el cinema, el bon cinema, com el que representa Pa negre, la pel·lícula guanyadora dels Premis Goya, el deixem de veure en una gran pantalla als cinemes.
Segur que algun dels meus companys de la crítica i la majoria dels internautes em respondrà que hi ha minisales gairebé més petites que les pantalles d’algunes televisions que corren ara per les cases.
És igual, perquè l’important és la convivència de les dues opcions i la supervivència del cinema… que en el fons és el que ens va dir ahir a la nit a tots l’Álex de la Iglesia.

1 comentario

 1. Esteve

  No es descarrega cinema espanyol perquè des de fa molt de temps les pelis fetes aquí són «fakes» a la xarxa…
  Abans que es projecti la peli ja s’ha inundat la xarxa amb un munt de fitxers amb el seu nom, però amb el tràiler repetit, altra peli dins o mala qualitat…
  Estic d’acord amb tu que no hi ha res com veure una peli al cinema… I la gent hi seguim anant…
  Però també llogàvem pelis al vídeoclub i les vèiem en una tele i reproductor que no tenien res a veure amb la qualitat dels actuals.
  Jo seguiré pagant els 7,5 o 10 euros per veure determinades pelis al cinema, però també pagaria de bon grau 1 o 2 euros per veure-la a casa.
  Una cosa no treu l’altre… i ja no és qüestió de tecnologia: simplement de que les distribuïdores es treguin la vena del ulls i se n’adonin de que la solució passa per aquí… o per quelcom semblant.
  Espero que s’apuntin al carro abans de que tothom tingui tele amb accés a internet… pel bé de tots.
  I una altra cosa… a BCN pots veure gairebé qualsevol pel·lícula… (amb el permís de las «majors» americanes), doncs n’hi ha un munt de sales… Però aquí, al poble, t’has d’empassar el que ells volen.
  Crec que no s’ha escoltat mai tanta música i vist tant de cine com ara…
  Salut!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

© 2024 Txerrad@s

Tema por Anders NorenArriba ↑