Com veieu, segueixo aquí i no a les Seychelles, que és on hi estaria ara si m’hagués tocat la grossa … però, bé, me n’alegro de tot cor que els toqui la loteria a qui més ho necessiten. Els altres tenen tants diners que ni ho notaran.

En canvi, per exemple, els hi ha tocat la pedrega (cinc vegades el jugat) al grup de l’Afanoc a Barcelona. Qui havia comprat les seves participacions jugava quatre dels cinc euros que pagava. Així que, amb una mica de sort hi haurà ingressat els dinerets que els hi van faltar dissabte passat, el gèlid dia de la Festa de la Gorra.

Una altra loteria és la que els ha tocat a Juan López de Uralde, director de Greenpeace a Espanya, i als altres activistes detinguts a Dinamarca per entrar a protestar durant el sopar de gala ofert per la reina Margarida II als caps d’Estat que van assistir a la Cimera del Clima Copenhaguen. Hauran de passar el Nadal a la presó, perquè un jutge danès no els vol deixar anar fins al 7 de gener.
Ho expliquen aquí i també aquí, per si tots nosaltres podem fer-nos ressò i donar un cop de mà, real o virtual.

I una altra forma de donar un cop de mà ens la demanen els responsables d’Amnistia Internacional: escrivint una postal, una carta a un pres de consciència, a un d’aquests milers i milers de presos polítics que hi ha al món. Podeu entrar a la seva web i fer-ho.
Ho expliquen així:

Les teves paraules poden ajudar molt. L’època nadalenca no es distingeix d’altres per als presos i preses de consciència, però pot arribar a ser particularment trista. Per això volem infondre’ls ànims i regalar les nostres paraules de solidaritat. En rebre aquests missatges, potser en un idioma que no comprenguin, sabran que la injustícia que els empresona és coneguda, i això els reportarà un gran suport moral. Aquestes missatges, a més, serviran per alertar a les autoritats que les víctimes estan sent recolzades per molta gent de tot el món.