Com us deia dies enrere (i perdoneu el retard en publicar aquests articles viatgers tots els que els seguiu), el nostre recorregut cap a la zona dels murals republicans a Belfast ho vam fer a peu.
En el trajecte, passem al costat d’alguns dels pintats pels unionistes, com els de la zona de Lower Shankill que us mostrava a les fotos del 7 d’aquest mes, el mur que separava les dues comunitats i uns portes de ferro o acer, que es tancaven cada nit.

En entrar al barri catòlic, observem un grup de borratxos asseguts sota una de les pintades al carrer de Northumberland, que defugim, i ens vam plantar a
Falls Road, just davant dels murals de l’entrada.

El contingut de les obres és de caràcter revolucionari, a diferència dels anteriors, els dels unionistes.
No estàvem davant d’uns murals que reflectien un conflicte religiosos, sinó de tipus social i polític, tot i que hi havia altres de caràcter cultural.

Els taxis negres que portaven als turistes des del centre anaven i venien contínuament. Els seus ocupants sortien dels vehicles, feien fotos i marxaven en pocs minuts.
Nosaltres vam optar per quedar una estona, passejar per l’interior del barri catòlic i fins i tot entrar a visitar la catedral de Saint Peter, les dues torres de la qual es poden observar a la primera de les imatges.