Aquests dies estic veient a internet, sobretot a Twitter, el hashtag (signe # seguit d’una paraula que es refereix a un determinat tema) «no els votis».
He volgut veure què hi ha darrere i he visitat la web No els votis.com, on expliquen en què consisteix aquesta iniciativa i també remeten a un web col·laboratiu: Wiki no els votis.org.
Com és lògic, no tot és bo ni dolent en aquesta web, i hi ha coses amb les quals no estic d’acord, però sí que em sembla interessant la proposta.
Reprodueixo un parell de coses i us animo a visitar-los.

«Noelsvotis.com és un moviment ciutadà que va sorgir com una idea senzilla: atès que els polítics dels tres principals partits de l’arc parlamentari, PP, PSOE i CiU, havien decidit ignorar els desitjos i interessos dels ciutadans, ignorémoslos nosaltres a ells en on més els fa mal: en el vot …
No et demanem el vot per a cap partit concret, ni que votis en blanc, ni que et s’abstingui, sinó que t’informis per comprovar que n’hi ha alternatives. «

I també us repeteixo la invitació cap a una altra web sobre el tema: Democràcia real ja, el manifest de la qual també m’ha cridat l’atenció, en el que criden a indignar-se (com diria Stéphane Hessel):

«Estic indignat. Crec que puc canviar-ho. Crec que puc ajudar. Sé que units podem. Sal amb nosaltres. És el teu dret.»

I la cita per manifestar-se és el 15 de maig. Hi serem.