La foto de Damon Winter, guanyadora del Pulitzer aquest any.

Aquesta és la foto guanyadora del premi Pulitzer d’aquest any. El seu autor és Damon Winter, de The New York Times. En aquest enllaç del famós diari podeu veure aquesta i altres esplèndides fotografies seves.
Els Pulitzer, segons la Vikipedia, son

«21 guardons [creats per Joseph Pulitzer] que abasten periodisme, literatura i composició musical, considerats com la més alta distinció per a les obres publicades als Estats Units, normalment reservat només per a la llengua anglesa».

Un dels més interessants, el de periodisme de servei públic d’aquest any ha anat a parar a una jove reportera del diari Las Vegas Sun, Alexandra Berzon que, partint d’un cas concret, va analitzar l’alta taxa de mortalitat entre els operaris de la construcció a Las Vegas a causa de l’escassa aplicació de les normes de seguretat, donant lloc a canvis en la política i la millora de les condicions d’aquests treballadors.
Potser sense el seu article, cosa que forma part del nostre treball quotidià de periodistes, aquests canvis de legislació no s’haguessin produït en la seva ciutat.