Ignoro si els ciutadans de Catalunya estan tan cansats com jo de la lluita fraticida entre escriptors que s’està vivint des de fa mesos entre els qui opinaven i opinen que és una vergonya que a la Fira del Llibre de Frankfurt només hi vagin autors que escriuen en català, deixant de banda als escriptors catalans que escriuen en castellà.
Des de fa temps, i ho vaig escriure en aquest bloc, ja fa més de dos anys, escric en castellà i també ho intento en català. Va ser una decisió molt personal i meditada, una forma d’agrair que Catalunya fóra la terra que em va acollir, ja fa més de 30 anys. Hi ha qui porta més anys aquí que jo i encara diu no entendre el català. I hi ha qui el rebutja. No m’imagino com seria viure a Suècia sense aprendre suec, la veritat.
Però tornant al principi. M’interessa més la bona literatura que l’idioma en que està escrita. I per això crec que és important promocionar els llibres en català: no crec que puguin fer ombra als llibres en castellà; hi ha molts més milions de lectors potencials dels segons que dels primers.