[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gjC_0HkLgi8[/youtube]

M’assabento, vía Barrapunto, que ahir complia anys Word, el processador de textos de Microsoft.
Ho explica Chonago, de la revista Muy Computerqui a més a més cita un excel·lent reportatge (en anglès) de la revista PC World.

«El procesador de textos más extendido en todo el mundo acaba de cumplir 25 años. El 25 de octubre de 1983 Microsoft lanzaba al mercado la primera versión de lo que entonces llamó Multi-Tool Word, y a partir de ahí su evolución marcaría la historia de las aplicaciones y suites ofimáticas. Mucho se puede decir tanto a favor como en contra de una aplicación que no obstante es hoy en día un referente imprescindible en el mundo del software. El repaso visual a la historia de Microsoft Word que han realizado en PC World es sencillamente fantástico.»

Per cert entre els comentaris, n’hi havia una referència al famós clip animat de l’ajuda de Word i Outlook. És aquesta divertida pel·lícula d’animació que podeu veure a dalt, al YouTube.
Pel que fa a Word, en efecte continua sent una eina bàsica, però no imprescindible.
Windows, com a sistema operatiu (SO), porta camí de deixar de ser-ho, perquè ja existeix Linux i molts d’altres SO que permeten fer funcionar un ordinador sense haver de pagar al senyor Microsoft.
Però, en el món de la ofimàtica, n’hi ha eines tan vàlides com Word, començant per el paquet d’OpenOffice, que és gratuït i incorpora un editor de textos i diversos programes més, similars als que MS Office ven per una pasta: una full de càlcul, un editor de presentacions multimèdia, un editor matemàtic, un dissenyador gràfic i una base de dades.
No hem d’oblidar a Google, que des de ja fa un temps ofereix de forma gratuïta la possibilitat de crear documents de text i fulls de càlcul en línia, i té en cartera una aplicació semblant al Power Point.
El futur sembla que ens apropa més a internet i ens allunya del disc dur del nostre ordinador.