El nou sistema operatiu de Microsoft, el Windows Vista, ha entrat amb tota la força de la publicitat i el màrqueting al nostre país.
Dóna la sensació que és absolutament necessari instal·lar-lo en els nostres ordinadors perquè funcionin més bé i millor.
No s’enganyin… Diario TI explica que molts dels programes actuals que tenen instal·lats en els seus ordinadors no funcionaran amb el nou Windows. I Bruce Schneier, un famós expert en seguretat informàtica i escriptor, ha assenyalat en Kriptópolis que «Windows Vista inclou un lot de funcionalitats que vostè no desitja, que fan el seu ordinador menys fiable, menys segur i menys estable i el faran funcionar més a poc a poc. Donaran problemes de suport tècnic (…) No faran res útil. De fet, funcionen en contra seva. Són les funcionalitats de gestió de drets digitals incorporades per ordre de la indústria de l’entreteniment… I vostè no pot rebutjar-les.»
I si mirem l’aspecte econòmic, ara que els ordinadors són molt més barats, no cal gastar un euro de més en software, ni piratejar cap programa. El diari digital La Malla, en un breu però interessant article de l’Àlex Domínguez, Puc viure sense Windows?, reflexiona sobre el tema i ens orienta cap al món del Linux i el programari lliure; i molts d’aquests programes són gratuïts.
En Canvieu a GNU/Linux! es pot trobar informació clara i raonable sobre els passos a donar per passar-se a Linux.
No tingueu por!