L’embed és un codi d’html que permet incrustrar vídeos, com aquest, en un blog o un web.
Fa uns dies, l’apreciat Pere Cabaret em recordava el cas de la Susan Boyle i feia una referència a un vídeo d’aquesta dona subtitulat en espanyol. Quan he intentant veure’l, m’he trobat amb la frase:

«Inserció desactivada per sol·licitud»

Suposo que es tracta de quelcom relacionat amb els drets d’autor, perquè no l’incloguis a la teva pàgina, encara que diferents formes del vídeo en qüestió es poden veure en el web dels vídeos de Google i al del programa, Go Talent.
No he aconseguit, en canvi, trobar cap vídeo a Youtube que permetin l’esmentat embed, excepte el d’una joveneta que ha prologat el mateix amb un breu missatge d’autobombo.
Però com que això de les fronteres a internet és molt complex, cercant una mica més, he arribat al mateix vídeo, Susan Boyle subtitulat en francès, pujat per un noi anomenat Gerard 308 a Dailymotion, una altra web que allotja vídeos.
Tornant a la filmació en qüestió, m’han interessat un parell de coses en les que abans no m’hi havia fixat: el to de mofa que presentadors i jurat mostren en els primers minuts de l’autoretrat de la concursant britànica, la sorpresa posterior de tothom i el deliri del públic, que aplaudeix amb força aquest versió actual de l’aneguet lleig.