Després del recés juganer d’ahir, en què també apareixia la ciutat dels canals i Florència, avui us continuo explicant coses de Venècia. Per exemple, del (mal) temps…

Sí, perquè el segon dia d’estada a la ciutat –divendres passat– no va parar de ploure. I què fas quan plou i estàs en una ciutat diferent de la teva? No et quedaràs a l’apartament o l’hotel esperant que escampi.

Sempre tinc la mania de veure els programes de meteorologia de la tele, en especial els de TV-3, que són excel·lents, i de consultar els mapes del temps del país al qual em dirigeixo. Això em fa ser caut i, de vegades, passar-me amb la roba que porto.

En aquesta ocasió teníem notícies que s’havien produït algunes marees altes excepcionals (la famosa acqua alta de Venècia) i que algun dels dies d’estada anava a ploure.
Solució: calçat impermeable i còmode per caminar i si es pot, botes d’aigua per a aquesta marea alta (en el nostre cas, ens les deixava el meu amic venecià), que és el que fan els seus habitants quan l’aigua inunda les parts baixes de la ciutat .

I per passejar, en aquest temps: impermeable, impermeable o gavardina, acompanyat d’uns pantalons a joc que, a més, serveixen per aturar el fred humit de la llacuna.
El paraigua és un complement fantàstic, i com més gran i fort, millor.

El problema és que en una maleteta de cap de setmana és difícil incloure una altra cosa que un d’aquests plegables, però les ràfegues de vent d’aquests dies destrossen moltes varetes, com es pot veure a l’última imatge.