Una mà de contes és un programa infantil de la tele catalana, dirigit per Manuel Barrios, que té un excel·lent espai web per a que els pares s’ho passin estupendament amb els seus fills.

Conté un centenar de contes i està dividit en tres apartats: els relats, amb possibilitat d’elecció segons l’origen geogràfic, l’autor, el personatge, l’il·lustrador o les tècniques de creació; els tallers de dibuix, retalla i enganxa, subtitulat; i el bloc del programa, on per exemple expliquen que acaben d’obtenir el premi Ciutat de Karlsruhe al millor producte educatiu multimèdia.
En aquesta nota, indiquen:

Una mà de contes és un programa de TV amb una estructura senzilla: un conte explicat per una veu, unes mans que donen forma a la història i una càmera estàtica que enregistra el procés artístic i creatiu.
Hem construït una plataforma multimèdia per convertir aquest producte televisiu, 100 contes en total, en una potent eina pedagògica. Conté tallers de creativitat (dibuix, subtitulat, compaginació…) pensats perquè els usuaris es converteixin en artistes i s’expressin en llibertat.
I les experiències compartides a la web es converteixen a la vegada en un nou programa de televisió.
Els objectius bàsics són desenvolupar en els usuaris la capacitat creativa i artística i, per als educadors, crear un espai d’intercanvi d’experiències i de propostes pedagògiques basades en els contes.

Iniciatives com aquesta milloren la televisió destinada als més petits.