Les promos són aquestes pel·liculetes que les televisions posen per enganxar el telespectador amb informació sobre elles mateixes. Pur màrqueting, publicitat interna, que es deia antigament.
Però, de tant en tant, als responsables d’aquestes promocions se’ls encén una llumeta i, juntament amb algun muntador o editor, donen a llum alguna cosa amb cara i ulls.
No és que abunden, però hi ha bones proves …
A mi, personalment, m’agradaven molt les de Canal Plus, però a TV-3, també els hi fan molt bé.
Cuatro, la cadena hereva del Plus, solen treballar amb gràcia. I un dels seus últims productes, una famosa sèrie dels EUA que emeten a Espanya, ha estat ressenyat … Per un diari nord-americà!
Aquest tema corria per internet des de feia dies i El País l’ha ressenyat a la seva pàgina de televisió. No s’ha d’enganyar pel que fa a la seva importància: l’empresa propietària d’aquest diari, de la cadena Cuatro, de Canal Plus i de Digital Plus és Sogecable-Prisa.
Però tot i així, té la seva gràcia que en aquest país siguem capaços de treure-li suc publicitari a una cosa aliena, de la mateixa manera que tenim grandíssims creadors en el terreny audiovisual als que els falten els mitjans que els nord-americans els sobren.
La de l’esquerra és la de Cuatro, la de la dreta, l’oficial de l’ABC.