El blog del periodista Txerra Cirbian

Programari lliure

Des de fa ja algun temps vaig provant alguns dels sistemes operatius basats en programari lliure (free software), que no és el mateix que gratuït (freeware), encara que «sol estar disponible gratuïtament en Internet».
El tema pot resultar complicat per a qualsevol novell en aqueste terreny, sobretot el perquè una família ha d’utilitzar programes piratejats per a estalviar-se diners quan, en realitat, pot utilitzar programes totalment legals, lliures i gratuïts.
En Benjamí Villoslada, un mallorquí expert en aquest tema, ho explica d’una forma didàctica, senzilla i amena en un relat protagonitzat per la seva pròpia família, en el qual explica lo difícil que resulta enfrontar-se a un ordinador carregat… amb Windows!!!
Perquè, quan un adquireix una màquina d’aquestes, en general ve sense res més que el sistema operatiu… Windows, per descomptat, i de vegades, ni això. Després cal afegir tots els programes necessaris per a fer-lo funcionar i, a més a més, pagar-los.
Per això, des d’aquí animo a provar qualsevol de les distribucions de Linux, que es poden trobar per uns pocs euros en qualsevol revista o gratuïtament a la xarxa, i a jugar amb elles perquè, de debò, fer-lo també té una part lúdica i de rebel·lia molt necessària en aquests dies.

1 comentario

  1. Benjamí

    Gràcies per la cita 🙂

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

© 2024 Txerrad@s

Tema por Anders NorenArriba ↑