«Estimado Txerra: no nos conocemos personalmente, pero…»

Por razones estrictamente profesionales, me suelen llegar muchas cartas que empiezan de esta forma.
Lo hacen por correo tradicional y electrónico, y últimamente también via Facebook y a través de Twitter.
Las leo y atiendo a casi todas, algunas incluso mediante conversación telefónica, y reenvío a otros compañeros las que no son de mi competencia.
En algunas ocasiones me hace especial gracia el tema que, pese a que periodísticamente pueda no entrar en el difícil encaje que siempre tiene un diario generalista, como el mío, intento reflejarlo en este rincón bloguero.
Un joven director de cine llamado Fran Ruvira me envió esta carta, de imaginativo título: Orson West.

«Benvolgut Txerra: no ens coneixem personalment, però…»

Per raons estrictament professionals, m’arriben moltes cartes que comencen d’aquesta manera.
Ho fan per correu tradicional i electrònic, i darrerament també via Facebook ia través de Twitter.
Les llegeixo i atenc a gairebé totes, algunes fins i tot mitjançant conversa telefònica, i reenviament a altres companys les que no són de la meva competència.
De vegades em fa especial gràcia el tema que, tot i que periodísticament pugui no entrar en el difícil encaix que sempre té un diari generalista, com el meu, intent reflectir-ho en aquest racó blocaire.
Un jove director de cinema anomenat Fran Ruvira em va enviar aquesta carta, de imaginatiu títol: Orson West.

Estimado Txerra:
No nos conocemos personalmente, pero aprovecho nuestra amistad cibernética en el Facebook para invitarte a la inauguración de la exposición «El Carche, territorio de frontera», en el Instituto de Estudios Catalanes de Barcelona, este lunes, 20 de febrero, a las 18 horas.
Se trata de una aproximación a la considerada última frontera de la lengua catalana. Además, se trata de una variedad muy particular del catalán, ya que se considera territorio murciano y que en los últimos años han hecho un trabajo para mantener la lengua.
Por otra parte, la exposición es también un adelanto de mi primera película como director, titulada Orson West en la que participa TV-3, y que tiene la intención de aproximarse a las particularidades culturales e históricas de esta tierra de frontera, que no sólo fue la localización principal sino que en realidad es un personaje más de la película.

Siguiendo los pasos teóricos de otros realizadores de docuficciones, Ruvira recuerda en su película una visita que el famoso director Orson Welles hizo a esa zona del Carche para localizar escenario de cara a un posible western, película que, como otros muchos proyectos del genial Welles, no se llegó a rodar nunca.
Le pedí a Fran un poco más de información. Y aunque aún no la tienen totalmente a punto, me señaló la web del proyecto, a falta de tráilers.
Podéis verla provisionalmente en este enlace.

Benvolgut Txerra
No ens coneixem personalment, però aprofito la nostra amistat cibernètica al Facebook per convidar-te a la inauguració de l’exposició “El Carxe, territori de frontera” a l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona aquest dilluns, 20 de febrer, a les 18 hores. Es tracta d’una aproximació a la considerada darrera frontera de la llengua catalana. A més a més, es tracta d’una varietat molt particular del català ja que es considera territori murcià i que en els darrers anys han fet un treball per mantenir la llengua.
Per altra banda, l’exposició és també un avançament de la meva primera peli com a director titulada Orson West, en la que participa TV-3 i que té la intenció d’ aproximar-se a les particularitats culturals i històriques d’aquesta terra de frontera que no només va ser la localització principal sinó que en realitat és un personatge més de la pel·lícula.

Seguint els passos teòrics d’altres realitzadors de docu-ficcions, Ruvira recorda a la seva pel·lícula una visita que el famós director Orson Welles va fer a aquesta zona del Carxe per localitzar escenaris de cara a un possible western, pel·lícula que, com molts altres projectes del genial Welles, no es va arribar a rodar mai.
Li vaig demanar a Fran una mica més d’informació. I tot i que encara no la tenen totalment a punt, em va assenyalar la web del projecte, a falta de tràilers.
Podeu veure-provisionalment en aquest enllaç.