Quan vaig marxar de vacances, fa 15 dies, em vaig deixar algunes recomanacions pendents.
Havia donat un cop d’ull a la cerimònia de lliurament dels BOB (The Best of the Blogs), els premis internacionals de weblogs que una cadena de ràdio i televisió alemanya, la Deutsche Welle, concedeix des de l’any 2004.
El guardó al millor bloc en espanyol ha anat a parar aquest any a La vuelta al mundo de Asun y Ricardo.

Aquesta parella d’Alcobendas l’han subtitulat així:

«Diari i guia de viatge d’una parella, que recull les vivències, consells i valuosa informació per donar la volta al món o viatjar per lliure.»

En el seu autoretrat, expliquen els seus motius:

«Som un matrimoni de l’Alcàrria, tot i que vivim a Alcobendas (Madrid), que amb motiu del nostre 25è aniversari de casament, hem volgut realitzar el somni de donar la volta al món. L’hem fet sense agències, pel nostre compte, vam anar prenent notes i ara volem amb aquest blog, barreja de diari i guia de viatge, compartir amb tots vosaltres les nostres vivències, consells i sobretot, una valuosa informació per a tots aquells que també s’animin a realitzar-la.»

Deixant de banda l’excés d’elements publicitaris del bloc, em va agradar –com al jurat– la seva filosofia: una visió personal dels seus viatges, amb elements que poden ajudar a altres viatgers.
Un diari personal et permet, a més, saltar-te una mica la regla de la independència i l’objectivitat: és la teva pròpia visió, sense filar tan prim com dins l’àmbit periodístic. Jo ho he fet en diverses ocasions. Les meves pàgines dedicades a Costa Rica en són un exemple, però hi ha un munt de bones bitàcoles sobre viatges.
Tornant a Asun i Ricardo, el seu relat és amè i conté informació molt útil. M’he divertit llegint-los.
Ara estan «tancats per vacances«. Jo he tornat a obrir el xiringuito, començant per ells.