Això de negra i grossa podria sonar a provocació o racisme. No és així.
Molts africans es moren de fam i estan famèlics; molts afroamericans estan mal alimentats, però són malaltissament grossos.
Tot això ve a conte de la protagonista d’aquesta història: una adolescent negra i grossa, pobre i gairebé analfabeta.

Ella és Claireece Precious Jones (interpretada per la jove actriu Gabourey Sidibe), l’eix central de la pel.lícula Precious. És un film basat en Push, la primera i fins ara única novel·la de l’escriptora i poeta nord-americà Ramona Lofton, més coneguda com Sapphire, que ha guanyat nombrosos premis, com el del Festival de Sundance. Coproduïda per la famosa Oprah Winfrey i dirigida per Lee Daniels, compta amb col·laboracions de dos famosos cantants: Lenny Kravitz i Mariah Carey, que també participa a la banda sonora.
És una història dura, terrible, que parla d’abusos en el si d’una família pobra i, en aquest cas, negre. Però quantes vegades passa això en altres llocs del món, on els més petits i, en especial, les nenes i adolescents, pateixen abusos de tota mena per part d’adults, moltes vegades familiars propers?
La pel·lícula, com la novel.la, són nord-americans i el seu ressò és global, però denunciar aquests fets és cosa de tots, estiguem on estiguem.

Annex del 22 de novembre: Elvira Lindo parla d’aquest tema i explica un cas sembant a l’article Preciosa, al diari El País.