Els meus amics del Facebook, aquest aparador social on es barregen amics dels d’abans i coneguts recents, em sorprenen de tant en tant amb petites notícies, que els tenen a ells com a protagonistes o que ells han sabut d’altres persones i ens traslladen a nosaltres.
Són aquestes coses que de vegades tindrien cabuda en un diari generalista, en un noticiari de ràdio o en un telenotícies, però que solen quedar-se fora per falta d’espai. No se les considera rellevants o importants.
Aquests dies m’han arribat unes quantes, que us dono a conèixer.
Comencem per el d’una amiga de l’Administració. Es refereix al Gencat bloc, un bloc que informa dels projectes de la Generalitat de Catalunya a internet (noves webs, productes multimèdia, aplicacions, eines, solucions corporatives i altres serveis). Anem, una mica avorrit però molt útil.
Seguim per un suggeriment de Manuel Tapial, un dels tres activistes espanyols detinguts per Israel a la flota de vaixells que intentaven trencar el bloqueig de Gaza. És el bloc Puente a la otra orilla, una iniciativa de diverses ONG de «acostament als refugiats i el seu legítim dret al retorn».
El toc literari l’aporta Màrius Serra amb la seva Dicciomàrius.
El ritme musical l’incorpora Danny Cruz, que està acabant de gravar el seu primer disc.
I el toc divertit i geek, el meu amic Dani Troy, que en el seu web No puedo creer… acaba d’obrir la botiga Que lo vendan.com. Un nom lògic, oi?