El blog del periodista Txerra Cirbian

Llibres i poemes

Jo estic encantat amb la publicació de La reina al palau dels corrents d’aire, la tercera entrega de la sèrie Millennium, de Stieg Larsson. I estic content perquè, de la mateixa manera que la sèrie de Harry Potter va fer embarcar a milions de nens en la lectura, ara també hi haurà milions d’adults que potser s’apuntin a aquest plaer que, diuen, està en perill d’extinció.

Però per a no quedar-me amb el tòpic, vull proposar que doneu un cop d’ull a una web: es tracta de Qué libro leo.com i en els últims mesos són els propis lectors els que recomanen llibres a d’altres lectors. No hi ha res millor que sigui un lector apassionat qui t’encomani el seu entusiasme.

I per afegir un apunt més, us proposo llegir un llibre de poemes: Per un vers, de Mireia Lleó, de Témenos Edicions. Recentment, em van deixar un amable comentari, i van tenir la generositat d’enviar-me un exemplar. És un llibre petitó, de 64 pàgines, amb una trentena de poemes.

«S’acaba un temps. L’estiu obre paisatges.
Começa llum, reneix l’onada blanca.
S’enlairen cants. Arriben els poemes.»

1 comentario

  1. Carme Muñoz

    Un parell de coses he aprés en tots els anys que els llibres omplen la meva vida: una, que la invitació a la lectura passa per topar-se amb un llibre que desperti la «fam de lletra» i l’altre, que l’escola ha de tenir la responsabilitat d’obrir els ulls a la tinta i l’institut d’obrir la porta als clàssics. Val a dir que una de les meves frases és «llegeix, encara que sigui un article d’un diari esportiu». I després vindrà la resta. Tothom, al llarg dels anys troba un llibre, el llibre que l’atrapa. I el xiuxiueig a cau d’orella té molta força. Et dono tota la raó en els teus comentaris sobre en Larsson y la Roeling.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

© 2024 Txerrad@s

Tema por Anders NorenArriba ↑