Llàstima què un dels millors retrets parlamentaris a ZP des de l’esquerra tingui menys ressò de la que es mereix, perquè des de la dreta sempre li han plogut coques, però és el ciutadà d’esquerres qui li vota.
He llegit la crònica a El Periódico de Catalunya i a El País.
En el primer es titula així: «Herrera: ‘González i Aznar rectificar després de dos aturades’»
El meu company i amic Joan Vilaseró inicia la seva crònica d’aquesta forma:

«L’habitualment flegmàtic José Luis Rodríguez Zapatero, immune a les permanents crítiques del PP, va acusar el cop. En la sessió de control al Govern del Congrés, el diputat d’ICV, Joan Herrera, va emplaçar el cap de l’Executiu a rectificar arran de la vaga del dia 29 i li va recordar que així ho havien fet els expresidents Felipe González i José María Aznar al retirar les seves reformes del mercat laboral després de dues vagues massives. «Va arribar al poder enfilat en la mobilització social i ara ha d’escoltar la majoria social que està en contra d’una reforma que és una imposició, a més d’injusta i inútil», va furgar l’ecosocialista en la ferida que li fa més mal a Zapatero, la de ser acusat d’antisocial».

En el segon diari es titula així: «Zapatero reclama als defensors de la vaga respecte a la decisió del Congrés».
Reprodueixo un parell de paràgrafs:

«Esperem que vostès rectifiquin i que la vaga general sigui l’oportunitat per a la reorientació cap a l’esquerra. Vostès, l’esquerra resignada, el mascaró de proa de les retallades socials, el que han de fer és canviar i la vaga és l’oportunitat perquè canviïn «, va assegurar Joan Herrera (…)» Vostè haurà de rectificar perquè avui podem ser pocs els que diem així no en aquesta Cambra, però al carrer som majoria els que diem que la seva política d’ajust és injusta «, va afegir.

A Diario crítico hi inclouen una frase de Herrera que també subscric:

«Sigui una mica socialdemòcrata, exigeix als que més tenen».

I vosaltres: què en penseu?