Fa uns dies, passejava per Vic, una ciutat preciosa que mereix més d’una visita, sobretot el dimarts o el dissabte al matí, dia de mercat.
És estrany que qui viu a Vic o qui la visita no entri en alguna ocasió a La Tralla, una de les millors llibreries no només de la comarca d’Osona, sinó de tot Catalunya.

Llibreria fundada el dia de Sant Jordi de 1976 a Vic, primerament com a llibreria i sala d’art i més endavant, l’any 1987, substituint les exposicions d’art per la papereria i subministrament de material d’oficina. També compta amb una llibreria ubicada a la població de Ripoll des del 2006.
L’esperit de la llibreria sempre ha mantingut l’arrel independent i amatent en defensa i promoció envers la nostra llengua, estimulant la lectura i la cultura a la comarca.
Ha tingut cura en fer arribar al públic la diversitat d’ideologies, pensaments i corrents literaris del món del llibre. Al mateix temps està compromesa amb la literatura local i comarcal i dóna suport als autors/editors de la zona.

Una de les seves últimes iniciatives ha estat convocar un concurs de fotos de viatges entre els seus clients, amb l’única condició d’haver-hi comprat alguna guia de viatges.
Des d’avui pengen al seu bloc les fotografies guanyadores, entre les quals han tingut a bé incloure una meva. La guanyadora ha estat Lídia Tanyà amb una imatge que es titula Fins a Nova York amb La Tralla, que ha estat premiada amb un Atlas Universal Planeta. El segon premi és per a la fotografia de l’ós de Toni Carrasco i el tercer, jo mateix, amb aquesta platja situada a la part posterior de la muntanya Saint Michel, quan baixa la marea.