Quan ja tens el bitllet d’avió a les teves mans no et queda més remei que començar a pensar en quines ciutats vas a estar i on vas a dormir.
És en aquest moment, en revisar les dates dels vols, quan t’adones que has comès el típic error de càlcul: aquest bitllet més barat per a un dimarts amb retorn també més barat per a un dijous pot suposar molts més dies d’estada al lloc de destí del que havies pensat i així, en lloc d’una setmaneta o 10 dies, t’has de quedar allà quatre o cinc dies més… i has de pagar les pernoctacions.
En el nostre cas també ens va passar, encara que aquest excés de dies ens va servir per visitar Irlanda amb més tranquil·litat.

Com jo sóc un enamorat de les guies de viatges, no dubto mai en comprar dos o tres dels llocs on vaig: la Lonely Planet, la Michelin verde o la del Trotamundos són les opcions que acostumo a fer servir, complementades amb les informacions de les oficines de Turisme del país en qüestió i webs especialitzades en viatges.
Amb les dates a la mà i proveïts d’un foli en què la meva dona havia indicat en gran els dies que havíem de romandre al país, vam començar a dissenyar el mapa de la ruta i els dies que necessitàvem a cada lloc.
Després de diversos viatges llargs d’aquestes característiques, si és possible i es té temps i diners, jo suggereixo passar dues nits a cada punt estratègic és més descansat i permet un turisme relaxat. Suposem que sals de Dublín amb destinació a Belfast, per exemple. Pots anar visitant diferents llocs entre les dues ciutats fins a mitja tarda, moment en que pots arribar a l’hotel o el B&B de Belfast per descansar i sopar. Així, l’endemà, ja estàs a la capital de l’Ulster i pots recórrer amb tranquil.litat. Després de passar la nit en ella, pots reprendre l’itinerari de nou, fins a un altre punt clau.
En el nostre cas, com ens van fallar algunes reserves, vam anar combinant aquest mètode amb el de passar una sola nit en algunes ciutats, que tampoc és dolent, tot i que descanses menys.
El nostre itinerari final va ser el següent: Cork (2), Lisburn (1), Belfast (1), Derry (1), Sligo (2), Clifden (1), Galway (2), Tralee (2) i Cork (2 ). En total 14 dies, dels que quatre vam estar a Cork, on vam romandre més dies per estar al costat d’un familiar nostre. En una volta a l’illa jo no reduiria aquestes dues setmanes.