Un dels grans interrogants que se’ns planteja quan anem a un país on es condueix per l’esquerra —i n’hi ha un fotimer— és si serem capaços de fer-ho.
Sincerament, no és complicat.

Ara mateix, he fet una cerca posant les paraules del meu titular, i m’han sortit més de mig milió de resultats, amb explicacions a webs com Sobre Irlanda.com,  3 viajes al dia.comIrlanda por descubrir.com i Mariano Lozano.com, entre moltes altres.
D’entrada, jo aconsello que si anem a llogar un cotxe, paguem una mica més i ho assegurem a tot risc. Això ens evitarà el disgust d’una rascada o un petit xoc, que haurem de pagar si només hem contractat una pòlissa bàsica a tercers.
Quan ja t’han assignat el vehicle i superes la distracció d’entrar per la porta de la dreta i seure al seient habitual del copilot, et trobes amb les primeres dificultats: acostumat a girar el coll cap a la dreta per anar marxa enrere, ara ho has de fer a l’inrevés.
La palanca de canvis també està ara al costat de la mà esquerra, de manera que has de deixar de donar manotades a la porta (ara a la teva dreta) i canviar de marxa amb l’esquerra.
Al marge d’aquest detall, si ets prudent, no tindràs més dficultad. Les primeres hores poden ser una mica més complicades, però ràpidament et faràs amb la situació.
L’entrada a les autopistes, en què hauràs de mirar a la teva dreta per a accedir a la calçada, i les rotondes, on passa el mateix, que els altres cotxes vénen de la teva dreta, són els únics moments de confusió probable que et poden passar .
No he explicat res en el cas que vagis amb el teu cotxe a Anglaterra o Irlanda, perquè té l’avantatge que coneixes perfectament la màquina, però dependrà més d’un copilot a l’hora de conduir.