Una de les coses que més m’agrada llegir dins els diaris gratuïts són les notícies anecdòtiques, les menys serioses… No dic que no estiguin bé les altres, sinó que em diverteixo amb les seves píndoles.
Avui, per exemple, dia dels Sants Innocents, el 20 Minuts Barcelona explica a la seva pàgina 7 l’origen d’aquesta celebració: la matança de tots els nens menors de 2 anys de Betlem, per ordre del rei Herodes, en la creença que entre ells es trobaria el nounat Jesús de Natzaret.
Un lector d’aquest diari aportava aquest altre enllaç sobre el tema.
Com sempre, de la unió d’una festa pagana i d’una altra de religiosa en sorgiria l’actual, en la qual són clàssiques les innocentades, habituals en els mitjans de comunicació.
El 20 Minuts en recull algunes en aquesta mateixa pàgina 7: «Una ràdio catalana va informar que un tribunal havia ordenat eliminar els bitllets de 2.000 pessetes perquè la rosa que duien impresa era propaganda d’un partit polític». I també que «el diari La Razón va sorprendre fa cinc anys amb el titular ‘Malestar en el consell de RTVE per l’elecció de Tamara per a anar a Eurovisió'».
Unes pàgines més endavant, a la 17, dintre de la seva secció d’humor El Desternillador, elaborada per Nexo Contenidos, hi ha un hit parade d’innocentades mundials.
A saber: des que un tècnic de la TV sueca va explicar en antena, el 1962, que per a veure-la en color només calia posar unes mitjes a la tele, fins a la suposada troballa de les restes del poblat de l’Astérix prop de Lannion, el 1993, o l’anunci de Burger King d’una hamburguesa per a esquerrans, el 1998, passant per un anunci de la BBC que assegurava, el 1980, que el Big Ben passaria a ser un rellotge digital.