M’arriba via nota de l’agència Tinkle una informació d’Habbo, la coneguda xarxa social de la Corporació Sulake, que diu així:

«Els principals icones de la moda per als joves són Lady GagaParis HiltonGisele BündchenMiley Cyrus. Lady Gaga resultar ser la número u, tant per als nois com per a les noies, en tots els països… excepte a Espanya. El número dos per als nois va ser Michael Jackson, mentre que per a les noies, la segona favorita va ser Miley Cirus.»

En aquesta excepcionalitat que és Espanya, resulta que la llista de celebritats -per Habbo, repeteixo- l’encapçala… Cristiano Ronaldo!!!

El segueixen Lady Gaga i Miley Cirus. La nostra Penélope Cruz ocupa la setena posició i resulta que és l’única estrella nacional que entra en aquest top ten.
Què voleu que us digui: no m’ho crec, no crec aquestes dades i això que, segons sembla, aquest estudi sobre els hàbits de consum dels joves, les marques líders i icones de moda es va realitzar en més de 31 països entre més de 60.000 enquestats, el que suposa una mitjana de 2.000 per país.
Jo no sé d’on són aquests 2.000 joves espanyols, si és que realment han estat preguntats pels seus gustos, però podria apostar la barba que Cristiano Ronaldo no és l’ídol dels nois catalans i dubto que ho sigui dels bascos…
Encara que, pensant-ho bé, potser perdi l’aposta: fa un parell d’anys, el consultor especialista en consum infantil i adolescent Miguel González explicava al seu bloc Territorio Kids el seguent:

«Quan la marca de gelats Calippo va proposar als joves la pregunta ‘Amb qui et prendria un Calippo?’ Davant d’ella, la majoria dels participants va respondre amb el nom d’un famós, i entre tots els personatges més esmentats destaquen dos: el futbolista Cristiano Ronaldo en l’apartat masculí, i la cantant Shakira en el femení. Dos personatges que mouen masses .. . i molts diners.»