Fa un parell de dies, el Tribunal Suprem va condemnar al portaveu de la il·legalitzada Batasuna, Arnaldo Otegi, a un any de presó per un delicte d’injúries greus al Rei. Otegi va dir en una roda de premsa, fa un parell d’anys, que Juan Carlos I era «el responsable dels torturadors».
El Tribunal Superior de Justícia del País Basc l’havia absolt al considerar que les seves declaracions estaven emparades pel dret a la llibertat d’expressió. La sentència del Suprem diu que aquestes frases «expressen un evident menyspreu al Rei i a la institució que encarna, afectant al nucli últim de la seva dignitat».
I jo em pregunto, com m’ha fet veure un company de la llista de l’Internauta: com s’han d’interpretar i jutjar el que diu avui mateix Federico Jiménez Losantos sobre el Rei a Libertad digital?
Frases com aquestes, escrites per atacar el projecte d’Estatut de Catalunya: «Aquest Cop d’Estat compta també, com el de llavors, amb el suport del Rei, a qui els socialistes van donar després la culpa de la implantació d’un règim dictatorial del que ells mateixos es van apressar a formar part».
Intervindrà la justícia o és el seu dret a la llibertat d’expressió?