La Malla és el mitjà d’informació a internet del grup de comunicació públic impulsat per la Diputació de Barcelona i que també integren la Xarxa de Televisions Locals (XTVL), COMRàdio i la revista XarxaCOM.
Els seus guardons Netreporter premien els millors blocs fets per estudiants de batxillerat, formació professional o universitaris, amb l’objectiu de fomentar la creativitat i la iniciativa dels joves en la Red
La guanyadora en l’apartat d’estudiants universitaris ha estat l’Esther del Campo, una jove de Valls (Alt Camp), autora del bloc Pedrafoguera.
M’ha agradat molt la forma en què l’Esther explica la seva vocació periodística:

«Potser va ser l’olor del quiosc la que em va estovar les neurones, quan cada diumenge es repetia el ritual d’anar a comprar el diari, i un dia ja bastant llunyà vaig començar a estar segura que, d’alguna manera, la comunicació i les paraules encertades poden canviar el món. El cas és que, més tard o més d’hora, em va agafar la dèria de ser periodista.»

En segon lloc han quedat l’Andreu Llos i la Natàlia Ibars amb el bloc Indiespot, amb referents musicals, cinèfils i culturals.

En Batxillerat o FP, ha guanyat la Laura Agustí, amb Sinceramente, un diari de to literari. En segon lloc ha quedat el «cuiner i músic vocacional» Martí Sans, amb Apunts de cuina.
Entre els qui han quedat finalistes, destaca el bloc d’Adrià Fontcuberta, Buscant a Wally, una «bitàcola sobre Internet, web 2.0, tecnologia, ciència i altres temes»; i també el molt interessant Recursos WordPress, un bloc de la Sandra Fernández i en Marc Riera que dona un cop de mà virtual a tots els usuaris –com jo mateix– d’aquest excel lent CMS o gestor de continguts que es diu WordPress.
La iniciativa de La Malla és molt bona, i la collita de nous valors, també. No són el nostre futur: aquest@s noi@s són el nostre present.