Amb aquest nom, The BOBs, es coneixen uns guardons que es concedeixen anualment a Alemanya per aquestes dates i que premien les millors bitàcoles, segons el seu criteri.

Per exemple, aquest any van resultar premiats, en català, Generación Y, el bloc de l’autora cubana Yoani Sánchez, i el weblog espanyol 233 grados, un espai molt més professionalitzat que una simple bitàcola, al menys en aparença.
Bé. Estava donant un cop d’ull al web dels Bobs, quan vaig llegir que s’han endarrerit:

En la present edició, els BOBs no comencen a finals d’agost, com en anys anteriors, sinó que la convocatòria començarà el 7 de desembre. Els guanyadors dels Premis Internacionals de Blocs es donaran a conèixer l’abril del 2010 a Berlín, coincidint amb la celebració de la Re:publica’10, la conferència d’Alemanya sobre blocs i societat digital.

Així que em vaig posar a repassar alguns dels premiats. I en l’apartat de vot popular –aquest en el qual els amics et voten i, si són més que els dels altres candidats, t’en vas a Eurovisió, com el Chikilicuatre— trobar curiositats com que el guanyador és un Gurú de la Ciència xinès, i el millor videoblog, el de Trajano, un comentarista esportiu brasiler. Com no van a guanyar, si hi ha 1.300 milions de xinesos en el món, i brasilers, gairebé 200 milions? Béee.
Total, que en aquest apartat de vot popular, circumscrit al castellà, apareixen els següents guanyadors: Bestiaria, de la guionista argentina Carolina Aguirre, «un inventari d’estereotips de dones», que ja ha transformat en llibre; Peínate, que viene gente, del periodista també argentí José Playo; el ja esmentat Generación Y; i el quart és El bobero, personatge de ficció creat pel guionista i escriptor Agustín Aguirre… ¡també argentí!
Ja, ja sé que hi ha molts argentins en el món i que probablement han escombrat cap a casa … però, de tota manera, hem de fixar-nos una mica més en el que fan els nostres amics de l’altre costat de l’Atlàntic i no mirar-nos tant el melic.