La famosa frase d’Obama, aplicada als drets dels consumidors: «sí, nosaltres podem».
Sí senyors, nosaltres podem lluitar contra el poder de les grans empreses, els serveis de les quals paguem religiosament amb serveis d’atenció al client que ens ignoren habitualment.
L’associació de consumidors FACUA ens proposa un bonic joc, una d’aquestes votacions alliçonadores:

Durant 21 dies, entre el 23 de febrer i el 15 de març del 2010, els consumidors votarem a la pitjor empresa, la pitjor pràctica empresarial i el pitjor anunci dels últims 12 mesos. Hi ha cinc nominats per cada categoria, seleccionats per FACUA després d’analitzar les propostes plantejades pels consumidors, les seves organitzacions territorials i els seus departaments de Comunicació, Tècnic-Jurídic i Anàlisi i Control de la Publicitat, Productes i Serveis.

Us en deixo la llista de candidats:

A la pitjor empresa de l’any: Air Comet, Ryanair, Telefónica Movistar, Vodafone i Orange.
Al pitjor anunci de l’any: la publicitat d’Actimel, de Danone; Frenadol, de McNeil; Silueta, de Bimbo; Vodafone Passport, de Vodafone, i la campanya Si ets legal, ets legal, del Ministeri de Cultura.
A la pitjor pràctica empresarial: clàusules sòl en les hipoteques; cobrar per atendre consultes i reclamacions; recàrrecs de les companyies aèries; irregularitats en les factures elèctriques i l’spam telefònic.

Doneu un cop d’ull a la web de l’associació; val la pena veure el que fan: https://www.facua.org/es/facua.php
I la seva pàgina per efectuar les votacions: http://www.facua.org/lapeorempresa
El vídeo correspon a l’anunci de Bimbo, una tonteria que abunda en clixés masclistes.