L’altre dia, el Canal Cocina va emetre un programa sobre els blocaires cuiners que tenen més èxit a internet.
Encara que és una tele de pagament (no la busqueu a la TDT, que no la trobareu), sí que té un interessant lloc web: Canalcocina.es.
Fa algun temps van organitzar un concurs al qual es van presentar 250 blocaires i el premi era gravar un programa. Van rebre uns 6.500 vots d’internautes, que van decidir els primers guanyadors.
En una nota, se’ls descriu així:

  • Juan Carlos Alonso, de A Coruña, és professor de l’Universidad UDC, llicenciat en Ciencias del Trabajo per l’Universitat Oberta de Catalunya i graduat social per l’Universidad de A Coruña. És l’autor de Gastronomía en verso, un bloc amb quatre anys de camí en el qual també hi col·labora la seva dona. La paella de marisc és el seu vídeo més visitat.
  • Nacho Vázquez, cuiner, compagina la seva feina en un restaurant amb un bloc de crítica gastronòmica que porta el seu nom, Nachovazquez.blogspot.com. En la seva secció En busca de nuestras recetas, elaborada amb El cocinero fiel (veure més avall), realitza vídeos amb destacats cuiners. El seu objectiu és fer arribar l’alta gastronomia a tot el món.
  • Ana María, una museòloga granadina, escriu Cocinando entre olivosamb l’objectiu de tenir un receptari a internet. Va començar a escriure el setembre de 2007 i ja suma mil visites diàries. Les receptes que més comentaris tenen en el seu bloc són uns panets de canyella finlandesos i una versió de la pastela moruna, un plat típic de Granada.
  • Mabel Mabel és argentina però des de fa anys viu a Madrid. És mestressa de casa i fan d’internet. Al costat de dues amigues també argentines va crear el seu bloc, La cocina de ile. Autodidacta, va aprendre el que sap de cuina gràcies als llibres i als programes de televisió. El seu cuiner preferit és Sergi Arola.
  • Txaber Allué Martí, professor de la Universitat de Tarragona, acaba de publicar el seu primer llibre, El cocinero fiel. De los platos tradicionales a la tortilla 2.0 el seu bloc, El cocinero fiel és un dels més buscats a internet. La seva pàgina ha superat les sis milions de visites, té més de 200 vídeos amb més de set milions de visionats a youtube, més de 3.000 amics i 6.000 admiradors a Facebook i més de 1.500 seguidors a Twitter. El seu vídeo més vist és el de la truita de patates. Allué segueix més de 100 blocs de gastronomia i ha inspirat a molts altres blocaires.

La veritat és que a qualsevol amant de la cuina ia qui li vingui de gust aprendre a fer alguns plats, en aquests nois i noies té tot uns exemples.