Com potser ja sabreu, avui es celebra el Dia Internacional dels Drets Humans, que commemora i ens recorda els nostres drets bàsics.
Com us comentava ahir via Twitter, l’Alta Comissionada de les Nacions Unides per als Drets Humans, Navi Pillay, no es va tallar ni un pèl davant un tema tan delicat com les filtracions d’Wikileaks i va declarar el següent:

«Si Wikileaks va cometre actes il·legals identificables, l’assumpte s’ha de solucionar mitjançant el sistema legal i no per mitjà de pressions i intimidacions al lloc i a tercers».

I també va fer aquesta declaració institucional (podeu veure el vídeo subtitulat aquí) en ocasió de la jornada d’avui:

«Quan es tracta dels drets humans, de vegades oblidem quant devem a altres centenars de milers d’herois desconeguts, que anomenem col·lectivament com a defensors dels drets humans.
Ells han canviat la història, fent front a la injustícia i la discriminació on sigui que les han trobat.
Alguns dels seus noms són coneguts: Emmeline Pankhurst, Mahatma Ghandi, Martin Luther King, Nelson Mandela, Rigoberta Menchú.
Però la gran majoria passen inadvertits per al món en general.
Van des de princeses a polítics, dones i homes de tots els sectors de la societat. Alguns rics, d’altres pobres. Uns són intel·lectuals, altres amb prou feines saben llegir i escriure.
No cal ser un especialista graduat. Tots podem ser defensors dels drets humans i hauríem de ser-ho.
Només cal compromís i valentia.
Cada any, milers de defensors dels drets humans són objecte d’assetjament, maltractaments, empresonaments injustificats i fins i tot són assassinats. Les seves famílies en solen ser víctimes també.
Per aquesta raó, aquest any el Dia dels Drets Humans va dedicat als defensors dels drets humans i a la seva inefable batalla per posar fi a la discriminació.
Hem de defensar els seus drets perquè puguin seguir defensant els nostres.»