Barcelona ofereix avui l’oportunitat de veure els originals de les 400 millors vinyetes publicades l’any passat a la premsa mundial, que exhibeix el Palau Robert, al passeig de Gràcia, i 120 dibuixos més de humoristes gràfics espanyols per la llibertat de premsa, a una mostra apadrinada per Reporters sense Fronteres, que s’exposa a El Corte Inglés del Portal de l’Àngel.

La primera exposició recull les obres del World Press Cartoon.

L’objectiu del World Press Cartoon és donar a conèixer i distingir les millors vinyetes publicades en diaris o revistes de tot el món. Any rere any, des de 2005, ha crescut la participació dels professionals del sector i ha posat en evidència la vitalitat i l’èxit de la iniciativa. L’especialitat del dibuix de vinyetes, tot i ser un gènere periodístic per excel·lència, i els professionals que s’hi dediquen, han estat tradicionalment poc reconeguts i, fins i tot menystinguts. El WPC, inspirat en el prestigiós World Press Photo, es va crear precisament per tal d’atorgar un reconeixement als artistes de l’humor gràfic, que, durant massa temps, han estat a l’ombra.

La segona recull peces creades expressament per a aquesta iniciativa de RSF i donades pels millors professionals dels mitjans de comunicació espanyols, com bé explica l’Asociación de Autores de Cómic de España.