No recordo com, però un bon dia em van començar a arribar els butlletins d’un lloc web d’atractiu nom: Clandestino de Actores.

: Diuen que és el portal de referència per a actors i actrius professionals a Espanya i que és visitat diàriament per directors de repartiment, productors, agències, representants i altres espècimens a la recerca de personal artístic.
Navegar per les seves pàgines porta cap rostres poc coneguts de l’escena, encara que n’hi ha molts que segur que us sonaran quan els vegeu.
Un dels apartats que més m’ha atret són els blocs que han incorporat, no tots escrits per intèrprets, sinó que també n’hi ha algun professional proper, com el de Paco López Barrio, que signa la seva bitàcola com Diario de un guionista perezoso.
El seu últim article m’ha entusiasmat. Es titula ««Cançó d’un Okie per a un cotxe de yuppie» i pren com a referència el conegut anunci d’Audi que us he posat aquí dalt, per a explicar algunes coses de la cançó que il·lustra aquestes imatges. I és llavors, quan ens descobreix que l’original era una peça del gran Woody Guthrie, llavors arriba a la seva demolidora conclusió:

«Quina gran paradoxa que el vagabund comunista que va compartir tants dies de camí amb els més pobres, cantant per a ells, acabés il·lustrant amb una de les seves cançons l’anunci d’un cotxe tan exclusiu!»