El blog del periodista Txerra Cirbian

Correus brossa

Fins als nassos, estic fins als nassos del correu escombraries… Bé, com el 99,99% dels ciutadans. L’altre percentatge, infinitesimal, són els tipus que ho envien.
Segons sembla, entre el 54% i el 85% dels missatges electrònics que rebem els internautes són correus no desitjats (spam, correu brossa). I em fastigueja que, amb les dades a la mà, bona part d’ells siguin enviats per indesitjables del nostre país: Espanya és el cinquè país del món que més correu electrònic escombraries produïx (5,8%), per darrere d’EEUU (21,6%), Xina (13,4%), Corea del sud (6,3%) i França (6,3%).
Però de vegades em pregunto com podem ser tan ximples els usuaris quan rebrem un e-mail com el de la foto (el que es denomina pishing) i caure en el parany, perquè hi ha qui cau, de debò.
Fixin-se en un parell de frases d’aquest fals OpenBank: «tuvo ocurrencia una desviación técnica» y «empuje esta referencia y entre en su cuenta».
I un suposat Banesto, afirmava que «si usted no active su cuenta bancaria, no va a tener las posibilidades complementarias de la defensa de seguridad en su cuenta. Si usted tiene una cuenta bancaria personal, pase a la referencia…»
Curiosament, mentre el Banesto real –una de les entitats el nom de les quals és dels més utilitzats per a aquestes estafes– no incorpora informació sobre aquest tema a la seva portada, el veritable OpenBank explica des de l’inici com combatre aquest frau, començant per alguna cosa tan bàsica com aquesta frase: «Mai li demanarem que premi un enllaç per a verificar les seves claus de seguretat».

1 comentario

  1. Vilot

    Bon dia Txerra:Tampoc entenc com hi pot caure algú. Bé, de tot hi ha d’haver en aquest mon i la xarxa no es una excepció.El que no entenc és com, crec que es diu així, la «brigada contra delictes informatics» no fa res contra això. Potser els «Morales» no consideren delicte aquests tipus d’estafes o potser, per molt que es digui, no tenen cap denuncia (em costa creure que algú piqui). Avui, on ens sentim tots vigilats, informaticament parlant, no s’entén que no pugui saber d’on surten aquests correus. Quan la cosa està clara (jo també els he rebut), nomes possant el cursor sobre la adreça es veu clarament que correspont a una terminació «ru» … soc un ignorant, però crec que correspont a Rusia … En fi, que si volen poden, crec.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

© 2024 Txerrad@s

Tema por Anders NorenArriba ↑