cervezas irlandesas

Comentava ahir que arribats a Cork ens preparàvem per deixar les maletes en un B & B, Achill Guest House.
Quan vam arribar a la casa, no hi havia lloc per aparcar, perquè era una carretera i, davant de l’entrada estava ple de cotxes (dos, d’empleats de Coca Cola, que havien de ser de familiars o amics de la propietària de la casa).
Helena McSweeney, la propietària, ens va rebre amb un somriure, un anglès endimoniadament ràpid i una desagradable sorpresa: no havíem confirmat la petició de reserva que havíem realitzat dies abans.

Curiós: només ens havia passat amb ella. A la resta de llocs contactats no hi va haver problemes, o bé perquè així ens ho havien confirmat per correu electrònic, o bé perquè havíem facilitat un número de targeta de crèdit.
Mentre jo intentava aparcar el cotxe, Helena es va afanyar a dir que l’habitació que havíem previst estava ocupada i que només li quedava una a 55 euros per persona i nit. Amb el cap poc clar i abans de poder pensar que podíem anar a qualsevol de les desenes de B & B que hi havia a la zona, vam decidir quedar-nos.

L’habitació, correcta i neta (només faltaria, després d’haver pagat 220 euros!), Ni era luxosa ni tenia jacuzzi.
L’esmorzar, al dia següent, va ser una altra decepció. És el problema de quan esperes alguna cosa i et donen una cosa molt per sota de les teves expectatives.
El segon i últim dia descobriríem que Helena tenia una espècie de carta amb diferents tipus de menús, però ja havíem acabat d’esmorzar.
Un breu resum de tot això ho plasmo en un comentari que vaig deixar a Tripadvisor i que encara es pot llegir en aquest enllaç.
Tornant a l’inici, una vegada que deixem les maletes, sortim a sopar i a prendre unes cerveses. Guinness, per descomptat, però també unes Murphys de la zona.
Una persona em va explicar en una ocasió que les Guinness d’Irlanda no tenen el mateix gust que les que importem a Espanya i que poden beure’s en alguns bars i pubs del nostre país. Pel que sembla, les cerveses destinades a la exportació pateixen un procés de pasteurització que els treu part del seu sabor.
El cert és que una cervesa ben tirada en un pub irlandès no té el mateix gust que en qualsevol altre lloc.