Concursar a la xarxa no és gens fàcil (i fora, tampoc).
Fa un parell de dies vaig rebre una nota de Sílvia Bel (la poeta, no l’actriu) en la qual es queixava del poc control que es té sobre el nombre de vots que s’emeten i computen en aquest tipus de concursos. Es referia a un vídeo sobre les TIC (tecnologies de la informació i la comunicació) i la dona, que han presentat a Femitic, un concurs de vídeos de Dones en Xarxa i que consideren manipulat. En aquest enllaç ella us ho explica detalladament.
Avui mateix es tancava el procés de votació dels premis Bitácoras 2010 d’aquest any, al qual no m’he presentat (total, per a què?) I la llista és immensa. Només en l’apartat de blocs personals hi ha centenars. La primera classificació parcial, recollida per La Información, és aquesta:

Los Sin-logismos de Bugman, PisitoenMadrid, Diario de un Pixel, Ikublog, Frikis, Crónicas de una cámara, El último blog, La brújula verde, Nihon mon amour, Save The Geek, Balovega, ThinkWasabi, En modo esponja, lqsmc, Blog de un MiniBicho, Un Cafelito a las Once, Un Mundo Perplejo…

I n’hi ha més, com els 20Blogs que premia cada any el diari 20 minutos i que aquest any ha guanyat Gemablog. Tot un univers … i com a tal, inabastable.
Si m’aplico el conte, a mi ja m’ha passat algunes vegades. Puc citar els Premis Blocs Catalunya de l’STIC: crec que vaig ser votat per una dotzena de persones. Uf. És dur, la veritat.
Després comproves, a més, que els jurats es decanten cada vegada més per bitàcoles millor treballades i compten amb més mitjans. La dedicada a l’Espai Internet de TV-3 em sembla un exemple de tot això, lloable, perquè ho fan molt bé, però es tracta d’una web en la qual treballen uns quantes persones.
En aquest sentit, tinc la sensació que anem cap a una professionalització dels blocs. En el cas del STIC crec que aquest any l’han controlat una mica millor, però no deixa de ser una cosa frustrant que la qualitat d’un treball i la seva supervivència depengui al final dels vots amics.
Exposar la teva idea, el teu projecte, el teu bloc en un fòrum de desconeguts pot donar lloc a resultats desastrosos.
La veritat és que m’ho prenc amb filosofia. Però és que la meva idea de participar s’allunya de la competir i s’acosta a la de compartir, perquè sempre acabo trobant millor el que fan els altres … i no es tracta d’un problema d’autoestima. Com ho veieu vosaltres?