El blog del periodista Txerra Cirbian

Chomsky i Obama

Clatellada de Noam Chomsky al Nobel Barack Obama per la seva postura sobre el cas hondureny, a l’article Pacificació presidencial a l’Amèrica Llatina.

Ho he vist al diari La Jornada de Mèxic (vía la revista on-line Sin Permiso), per si voleu llegir l’original.
Entre altres coses, el filòsof nord-americà diu:

El president Barack Obama ha distanciat als Estats Units de gairebé tota l’Amèrica Llatina i Europa a l’acceptar el cop militar que va enderrocar la democràcia hondurenya el juny passat (…)
Per a la reduïda classe alta del país, el president hondureny Manuel Zelaya s’havia convertit en una amenaça per al que aquesta classe social diu democràcia, però que en realitat és el Govern de les forces empresarials i polítiques més forts del país.
Zelaya va adoptar mesures tan perilloses com l’increment del salari mínim en un país on el 60% de la població viu en la pobresa. Havia de marxar (…)
El suport als comicis també garanteix per als EUA l’ús de la base aèria de Palmerola, en territori hondureny, el valor per a l’Exèrcit nord-americà s’incrementa a mesura que està sent expulsat de la major part d’Amèrica Llatina.

Un interessant punt de vista per als qui babejan amb només veure el president dels EUA, sense analitzar a fons el tema.

(si voleu saber més coses sobre el tema, un grup d’hondurenys manté el web Honduras resists i el propi web de Chomsky ofereix un munt d’articles interessants)

4 comentarios

 1. Aritz

  Olé! Chomsky com sempre diu les coses com s’han de dir!
  De tota manera… Podries citar la font? La traducció és una mica robòtica i m’agradaria llegir l’original!
  Merci!

  • Txerra

   Gràcies per avisar! Tens tota la raó: les preses no són bones… Ja he retocat la traducció i he inclós els enllaços. A veure si et serveixen 🙂

 2. Aritz

  Molt millor, moltes gràcies!
  A més, m’ha servit per recordar la revista Sin permiso, per on feia temps que no passava, i alimentar la curiositat un xic més.

 3. Aritz

  Per cert, potser t’interessa aquesta mostra: http://books.google.com/books?id=kgCl9x21kZwC&printsec=frontcover#v=onepage&q=&f=false

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

© 2024 Txerrad@s

Tema por Anders NorenArriba ↑