Buenafuente Twiiter

He deixat passar una setmaneta des que es va produir l’atac? al Twitter d’Andreu Buenafuente (BFN).
I poso aquests interrogants, perquè no crec que fos tal.
Twitter et permet enviar les teves idees, missatges, titulars, enllaços als teus seguidors … que també poden llegir (segons el grau de privacitat del teu compte) que no són seguidors teus.
Què li ha passat a BFN? Que s’ha enfadat com una criatura per les crítiques que ha rebut arran de la seva entrevista amb la ministra de Cultura, Àngels González Sinde. I des de fa una setmana, el passat 12 d’abril, ha deixat als seus 390.000 seguidors compostos i sense missatges.
Us reprodueixo les cinc últimes piulades d’en BFN.

1. Avui entrevista amb la ministra Sinde. Cal escoltar les seves explicacions.
2. Veig moltíssima agressivitat amb mi avui. Volíeu un linxament? Jo no sóc així. Ni el programa. Ho sento, però m’ofèn el vostre tracte.
3. Amb l’agressivitat no es va enlloc. No es va pactar res. Jo vaig preguntar el que vaig voler i la ministra va explicar el que va voler.
4. No penso aguantar judicis insolent després de 21 anys fent programes en llibertat. Els exaltats podeu fotre el camp si voleu.
5. Jo ho faig ara mateix.

Hores més tard, Buenafuente escrivia al seu bloc un article titulat El odio, que finalitzava amb aquesta frase:

«Només vull un país civilitzat, ben comunicat i amb sentit de l’humor. Quan em insulten em faig petit.»

Com és lògic, els seus fans li demanen que torni, i els que l’han criticat, el segueixen donant clatellots virtuals, com la frase amb la que volia titolar inicialment aquest post: «¿Mosqueado con el mundo?» (escrita per Javier Culebras @jculebrasv).
Jo crec que BFN s’equivoca. El presentador dóna a sensació que no aguanta bé les crítiques i això, en el món de l’espectacle, de la tele, d’internet, no és de rebut en un professional.
Un col·lega, Raúl Bocanegra, li escrivia una carta oberta en el seu blog El mariscal Bocanegra, en el qual li diu el següent:

«…igual que molts en aquest país et riem les gràcies, perquè ets un tipus molt graciós, tu hauràs de aguantar quan la gent et critica, perquè no li agrada alguna cosa del que has fet. Així que tu no ets el que ha de permetre o no que se’t jutgi per molts anys de professió que tinguis. Tots som susceptibles de ser jutjats per molt importants que ens creguem… «

Si BFN no està d’acord amb els qui li llancen pulles, ha de ser prou hàbil com per ignorar-les, torejar-les o contestar-les com correspon… perquè, en el fons, pot acabar defraudant a tothom.