Belfast catedral catòlica de Belfast

Com és l’últim dia de pont, us segueixo explicant algunes coses del meu viatge estiuenc a Irlanda. Si aneu una mica enrere, en aquest mateix bloc, fins al dia 21 de novembre, m’havia quedat en un Belfast (4), en què us parlava i us mostrava alguns murals republicans. Aquesta serà la darrera entrada sobre la capital nord-irlandesa.

Després de veure els murals, nosaltres vam optar per seguir carrer amunt, cap a un nou restaurant del que ens havien parlat a l’oficina de turisme, el Fáilte, un dels pocs on es parla gaèlic a la ciutat, però que no vam aconseguir trobar a la primera. I és que estava molt més lluny del que havíem imaginat en un primer moment!

Garden of Remembrance Belfast Garden of Remembrance Belfast

Entremig, vam descobrir un edifici tan lleig com alt, des d’on l’exèrcit britànic vigilava i controlava els moviments dels catòlics al barri oest; els Garden of Remembrance (jardins del record) dedicat a les víctimes de les guerres; la catedral catòlica del barri i la seu del Sinn Fein‎, al número 55 de Falls Road.

Després d’anar amunt i avall per aquell llarguíssima carrer, i molt afamats, vam veure sortir a una militant del partit independentista irlandès.
Sense pensar-ho gaire, em vaig dirigir a la senyora i li vaig preguntar pel lloc que ens havien recomanat.

Seu del Sinn Fein a Belfast

Us puc assegurar que no he vist dona més amable: ens va acompanyar caminant fins al local, que està al número 145-147 de Falls Road, just davant de l’Hospital Maternal de Belfats, i després va tornar cap enrere, cap a on anava abans que la preguntéssim.

Durant el trajecte, vam xerrar una estoneta de política, naturalment… tot i que el seu rapidíssim dialecte anglès va fer que m’assabentés a mitges de tot el que em deia.

El restaurant, era bo, agradable i gens car (un menú de dos plats, set lliures), amb pòsters dedicats al rugbi.
Després de recuperar forces, vam tornar també caminant cap a l’hotel, no sense donar abans una volteta pel campus de la universitat i fer una cop d’ull al petit però interessant jardí botànic de la capital nord-irlandesa.
L’endemà pensàvem sortir cap a Derry, amb una petita aturada a la Calçada del Gegant.