El blog del periodista Txerra Cirbian

Així no anem bé

L’actitud violenta d’alguns dels manifestants a les portes del parc de la Ciutadella de Barcelona, els crits als diputats i algunes empentes a treballadors del Parlament o del Zoo no ajuden a difondre les idees de canvi i renovació política iniciades en el 15 M i discutides en assemblees a la plaça de Catalunya de Barcelona i en la del Sol de Madrd, entre d’altres acampades.
Quan una ciutadana l’increpa a una parlamentària d’esquerres i li diu que deixi el seu escó vol dir que milers de persones que han votat a aquesta diputada queden sense veu davant dels partits que, precisament, pretenen fer les retallades que aquesta dona està denunciant.
Així no anem bé…

2 comentarios

 1. Felip

  És que encara no heu entès res?
  De què es tracta, de fer el folklòric 15 dies a la plaça i després fer com si no hagués passat res?
  Hem de continuar demanant que, si us plau, deixin de jugar amb nosaltres com si fóssim imbècils?
  Ens deixen sense feina, futur, habitatge, sanitat… i encara voleu que els ho agraïm a ells i als seus amiguets banquers, Círculos de Economia i alt empresariat en general?
  La seva violència no té res a veure amb una empenteta, uns insults o haver d’agafar, oh no, quin horror!, un helicòpter per anar a treballar.
  Aneu a la merda tots els comentaristes de pacotilla que jutgeu des del sofà quines línies han de seguir els moviments que es construeixen al carrer.
  Jo tinc clar de quin costat estic. I vosaltres?

  • Txerra

   Hola, Felip!
   Veig que fas servir el nom d’un gran dramaturg i poeta llibertari.
   Et contesto amb una mica de retard, perquè he estat molt enfeinat aquests dies.
   És clar que t’entenc. A veure si ara m’entens tu.
   No sé de qui parles quan cites a “comentaristes de pacotilla”. Jo no ho sóc ni em paga ningú per escriure aquí.
   Aquest és el meu propi espai, el meu blog, i no el de cap mitjà de comunicació. Hi escric des de fa anys (abril del 2005, per ser més exactes), perquè en ell m’expresso amb tota llibertat. Per aquesta mateixa raó, pots participar i comentar, com ho has fet, sempre que respectis les meves idees com jo respecto les teves.
   Perquè d’això es tracta. De respectar l’altre encara que discrepi d’ell.
   La gent que ha estat a la plaça no ha fet el folklòric, no: ha aconseguit molt més en aquests dies del que puguis pensar-hi. Per això jo no critico al moviment del 15-M, tot el contrari, sinó als que han fet servir la violència.
   I jo no accepto cap tipus de violència: ni la del poder ni la dels que la van cagar l’altre dia davant el Parlament amb “empentetes”, com dius. La van cagar i van donar encara més armes al poder per augmentar la repressió i per a desprestigiar el moviment. Avui mateix gent com jo signa un manifest en aquest sentit.
   Però no puc estar d’acord que s’assetgi la gent, se l’empenti i insulti. Sigui un treballador, un diputat o un okupa.
   En tot cas, sí hem de continuar exigint els nostres drets i per a això, avui mateix n’hi ha una manifestació. Et convido, com a tots els meus lectors, a sumar-t’hi … de forma pacífica, és clar. Perquè jo sí que sé de quin costat estic. Tinc dubtes de quin costat estan els violents.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

© 2024 Txerrad@s

Tema por Anders NorenArriba ↑