Molts dies, a l’aixecar-me, miro el que probablement és el millor programa matinal de les televisions espanyoles:  Els matins, de TV-3, que dirigeix el veterà i incombustible Josep Cuní, tot un referent en el periodisme radiofònic i televisiu.

És difícil que els lectors de fora de Catalunya puguin seguir aquest magazine, excepte si van a la web de la televisió autonòmica catalana i busquen l’enllaç al programa.
El que no entenc, excepte pel seu aspecte de servei públic, és per a què serveix el miniespai dedicat al trànsit, que ara presenta Esteve Soler i, abans, Martí Gironell, a qui suposo de vacances.
Incís: Soler és un dels presentadors actuals del canal de notícies 3/24, però què pinta aquí aquest antic reporter i corresponsal a l’Orient Pròxim, amb dos o tres llibres sobre el tema a la seva esquena? Serà un destí escollit o, com sol passar, s’ho han tret de sobre i l’han relegat a altres guerres? Tanco l’incís.
Aquesta informació del trànsit es presta a postals televisives plenes de cotxes en filera, fent embús a les col·lapsades carreteres d’accés a les ciutats, sobretot a les més grans, com Madrid o Barcelona.
Però aquesta informació, llevat que la sentis en directe, quan estàs dins del cotxe, en general a través de la ràdio, no serveix de res. Si ets dels que has d’agafar un transport públic, ho faràs igualment. Si havies de fer servir el cotxe, idem de idem.
És una notícia vella des del moment en que s’emet … encara que sembli actual.