El que vostès, lectors, estan llegint, és un blog creat mitjançant un sistema de gestió de continguts anomenat WordPress.
Les persones que tenen un domini amb el seu espai web propi i que volen crear una bitàcola, WordPress és ideal. De la mateixa manera que qui no el té pot fer-ho en WordPress.com o en el també molt accessible Blogger de Google.
Jo m’estimo més fer servir el primer…

I el prefereixo, per la seva usabilitat, possibilitats de modificació del seu aspecte i disseny i la seva pertanyia a la comunitat de codi lliure. Això fa que milers de persones ofereixin a la comunitat canvis i millores sobre el mateix producte.
Una d’aquestes persones, a Espanya, és Fernando Tellado, creador d’Ayuda WordPress, i impulsor de Ciberprensa i Comunidad WordPress, entre d’altres projectes.
Aquesta setmana, per exemple, ha volgut dedicar-se a publicar nous temes traduïts a l’espanyol. El tema és una plantilla de disseny, que serveix per establir l’aparença i l’estructura del bloc. Existeix una gran comunitat, de professionals i aficionats, dedicada al disseny d’aquestes plantilles, que se solen incorporés a la llista del lloc oficial de WordPress.
És d’agrair la feina que fan internautes com aquests, com el propi Tellado o Vagabundia (que publica des d’ahir Los archivos elementales de WordPress), i en català, WordPresscat, Recursos WordPress i Benjamí Villoslada, per citar alguns exemples, però n’hi ha molts més. Sense ells probablement Internet, el que coneixem com a web 2.0, no seria possible.