Ahir vaig estar immers en la WordCamp Spain 2010, una jornada dedicada a promocionar i difondre l’ús de WordPress, el gestor de continguts que permet que aquest i altres 14 milions de blogs a tot el món funcionin i puguin ser llegits per vosaltres, amables lectors.
Des de les 9 del matí fins a les 2 de la tarda vaig estar a la sala d’actes de l’Espai Jove La Fontana, al barri barceloní de Gràcia, d’una forma presencial.
Després de dinar, ho vaig fer a distància, seguint els «piulets«, els «tweets» o missatges curts enviats per altres assistents mitjançant Twitter, de la mateixa manera que vaig fer jo al matí.

El vídeo correspon a la primera presentació, la que va fer Fernando Tellado, sobre «Cosas que quizás no sabías que se pueden hacer con WP», amb un gran subtítol en pantalla: For those about to rock… we salute you (com la cançó dels AC/DC).
El portuguès Zé Fontainhas, un dels responsables d’Automattic, l’empresa que està darrere de WordPress, ens va explicar després What’s coming for WordPress, xerrada en la qual va detallar algunes de les novetats de la versió 3.1 de WP, que sortirà a la llum aquest dimecres 15 desembre, i que us animo a provar, si esteu pensant en obrir un lloc o un bloc propi.
I si no teniu encara un domini a internet, recordeu que una plataforma molt fàcil d’utilitzar és WordPress.com i que us permet adaptar més als vostres desitjos i necessitats que Blogger, per exemple.