Aquest divertit vídeo que corre per internet no és sinó una visió més, humorística, és clar, del que pensen molts barcelonins de la visita de Benet XVI a la ciutat i al temple de la Sagrada Família en particular. Els veïns de la zona estan contents amb la visita i les restriccions del trànsit. I alguns fins i tot han llogat els balcons més ben situats perquè fotògrafs i televisions puguin prendre les millors imatges de la visita de Joseph Ratzinger.
Si parlo com a ciutadà, us diré que comparteixo la petició del diputat d’Iniciativa per Catalunya Joan Herrera quan diu el següent:

«L’espectacle dels últims dies i la presència aquest diumenge de representants institucionals a la missa de consagració del temple de la Sagrada Família posa en evidència que no hi ha una separació entre Església i Estat (…) i que les relacions de les administracions públiques amb l’Església no es corresponen a un Estat aconfessional i que l’Església catòlica gaudeix d’una situació de privilegi heretada del franquisme. «

I si ho faig com a cristià de base aquest Papa no em resulta proper ni m’aporta res de nou. Al contrari: em resulta llunyà i hieràtic, quan no hamletià o cruel pel que fa a temes espinosos per a l’Església catòlica, que ha tractat tard i malament (el preservatiu i la sida a l’Àfrica, els abundants casos de pederàstia).
Enrere han quedat el Concili Vaticà II i totes les esperances dipositades en Joan XXIII, amb la teologia de l’alliberament arraconada per bisbes i cardenals que segueixen estant al costat dels més poderosos, en lloc de al costat dels més pobres.
Encara sort que hi ha sacerdots que fan cas omís de porpres i llorers i encara es sentin entre nosaltres.