Georgina Cisquella, col·lega dels temps de la Universitat Autònoma de Barcelona, extreballadora ja de RTVE, on dirigia el magnífic programa Cámara abierta 2.0, m’envia una nota en què ens anuncia l’estrena del documental que ha realitzat Renato Sanjuán a partir d’una idea original d’ella mateixa sobre el veterà periodista Enrique Meneses.
Es titula Oxígeno para vivir. Periodismo de la generación Magnum a la 2.0 i es podrà veure als Cinemes Alexandra (Rambla de Catalunya, 90) de Barcelona, a partir d’aquest divendres, dia 13.

«Enrique Meneses és un periodista espanyol de 81 anys, i més de 60 els ha dedicat a aquesta professió. seves fotos de Fidel Castro i el Che a Sierra Mestra, les marxes negres de Washington, els seus viatges per Àfrica d’El Caire a Ciutat del Cap , La seva experiència en els reporters de TVE, són només una part de la seva biografia. En l’actualitat, amb un emfisema pulmonar, segueix practicant el periodisme amb passió des de la seva bitàcora. La pel·lícula gira al voltant de la seva vida quotidiana, en la qual intervenen els seus amics Manu Leguineche, Rosa M. Calaf, Gerardo Olivares, Gervasio Sánchez, Rosa J. Cano i la seva filla Bàrbara Meneses. També obre una reflexió sobre l’evolució del periodisme des de la generació Magnum a la 2.0. «

Perquè vegeu de què va el tema, us deixo aquest parell de vídeos i el blog del protagonista, que segueix al peu del canó.